godelief vierk zw-wi IMG_2262-bew.jpg

Mode, kunst en vrijheid

Mode begint bij vrijheid. Als Coco Chanel niet zo tegendraads was geweest had het elegante zwarte jurkje misschien nooit bestaan. Als Victor en Rolf niet zo theatraal waren geweest hadden hun jurken niet kunnen schitteren op de catwalk. En zonder Christian Dior hadden we de uiteenlopende jurken met opvallende smalle taille wellicht nooit gedragen. 

 

Zonder vrijheid kunnen dromen niet ontstaan, kunnen fantasieën niet tot leven komen en zou er geen plek zijn voor alle creativiteit. Door vrijheid krijgen we de kans te ontwerpen en te dragen wat we willen. Of we nu kiezen voor een wollen jas tegen de kou, een luchtig rokje in de zomer of een jurkje voor dat chique feestje. 

 

Een brede witte tafel, kasten vol materialen, rekken vol kledingstukken en natuurlijk de witte naaimachine maken mijn werkkamer compleet; een plek waar mijn creaties tot leven komen. Als de penselen en textielverf hun werk hebben gedaan, schitteren de schilderingen als ware kunstwerken op het linnen of katoen waar ik vervolgens jassen van maak. Niet alleen de schilderingen maken een kledingstuk uniek, ook het maatwerk wat ik voor iedere persoon tot in perfectie uitvoer zorgen voor een exclusieve touch. Zo past iedere broek, jurk of vest als gegoten. 

 

Na een afgeronde couture opleiding had ik de smaak te pakken en vertrok ik naar Arnhem om daar de modeopleiding aan de hogeschool voor de kunsten ArtEZ te volgen. Vervolgens vond ik de kunstacademie in Maasmechelen een nieuwe uitdaging, die ik wederom succesvol heb afgerond. Vooral de schilderkunst interesseerde me. Ik laat me inspireren door de steeds veranderende wereld om me heen. Of ik me nu laat raken door de prachtige natuur op Bali, een zoete parfum of een een gedicht van Paul de Moor, kleding en kunst is nooit hetzelfde als ik ze presenteer op mijn exposities en modeshows in binnen- en buitenland.

 

Door jarenlange ervaring weet ik als geen ander dat kleding meer is dan een leeg omhulsel of praktisch voorwerp; het is de weerspiegeling van een persoonlijkheid. Een persoonlijkheid die niet kan bestaan zonder vrijheid.